Tüm web hosting paketlerimizde SSL sertifikası ücretsiz tanımlanmaktadır.
Her bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
İnceleTüm web hosting paketlerimizde SSL sertifikası ücretsiz tanımlanmaktadır.
Her bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
İnceleWordPress altyapısına sahip web sitenizi manuel yani bir ftp ile taşımak isterseniz bu bölümde bunu anlatıyor olacağız. Manuel site taşımanızın, otomatik olarak site taşımaya göre bazı avantajları bulunmaktadır.
Otomatik wordpress site taşıma işleminde bazı dosyaların taşıma yaparken hata verdiği görülebilmektedir. Bu durum herkes için ve her zaman için geçerli bir durum değildir. Otomasyon taşıma sistemleri bazı dosyaları hariç tuttuğunda veri kaybı olabilmektedir. Bu durum çok nadir de olsa göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Dikkat: Manuel site taşıma işlemi yaparken dikkatli olmanızı ve odaklanmanızı tavsiye ederiz. Site taşıma işlemine başlamadan önce farklı bir alanda güncel dosyalarınızı yedeklemenizde son derece önemlidir.
1.Adım
Ftp bağlantınızı yapın. Bunun için tavsiye edilen FTP yazılımları Filezilla ve Winescp’dir. Sunucu, kullanıcı adı ve Şifre bölümlerini doldurduktan sonra sunucu bağlantısını yaptığınızdan emin olmalısınız.
2.Adım
Ftp bağlantınızı gerçekleştirdikten sonra sitenizin bulunduğu public_html klasörünü bulmalısınız. Bu dosya ismi windows sunucular için httpdocs’dur.
3.Adım
Sol bölmede bulunan Public_html dosyasını sağ bölmeden Desktop(Masaüstü)’nü seçtikten sonra sürükle bırak yaparak bilgisayarımıza indirelim. Bu aşama sitenizin boyutu ve internet indirme bağlantınıza göre değişiklik gösterebilir.
4.Adım
Tüm dosyaların indiğinden emin olduktan sonra eski hosting sunusu ile bağlantınızı kesebilirsiniz. Aynı şekilde yeni hosting bilgilerinizi Filezilla ya da Winescp’e girmelisiniz. Yeni hosting bağlantınızı yapmışsanız bir sonraki adıma geçelim.
5.Adım
Masaüstündeki Public_html dosyasının içine girin. Daha sonra, FTP bağlantısı yaptığınız sunucunun içindeki Public_html’e girin. Daha önce sağdan sola sürükle bırak yaptığınız dosyaları, bu sefer soldan sağa sürükle bırak yaparak sunucuya aktarımını gerçekleştirin. Bu aşama internet yükleme hızınız ve dosya boyutu ile alakalı olarak değişkenlik gösterebilir.
6.Adım
Bu bölümde eski hosting yönetim panelinize girmeliniz. Ardından Phpmyadmin’e giriş yaparak eski veritabanını dışarı aktarmalısınız. Aşağıdaki görseli takip edebilirsiniz. Daha sonra yeni hosting kontrol panelinize geçebilirsiniz.
7.Adım
Cpanel ya da kullandığınız herhangi bir sunucu yönetim paneline girerek veritabanı oluşturmalısınız. (Yeni hosting kontrol panelinizin) Bunun için sunucu yönetim panelinize girdikten sonra Mysql Veritabanları’na basın.
8.Adım
İstediğiniz herhangi bir isimle veritabanı oluşturun. Bir sonraki aşamada veritabanı kullanıcısı oluşturmalısınız. Veritabanı oluşturmak için aşağıdaki görseli izleyebilirsiniz.
9.Adım
Bir Veritabanı kullanıcısı oluşturmak için kullanıcı adı ve şifre girmelisiniz. Belirleyeceğiniz kullanıcı adı ve şifre tahmin etmesi zor olması sizin için oldukça önemlidir.
Önemli Not: İlgili kullanıcı adı ve şifreyi, kurulum devam edene kadar bir yere kopyalayın. İlerleyen adımlarda işinize yarayacaktır.
10.Adım
Bu adımda, oluşturduğunuz veritabanı kullanıcısına ilgili veritabanını atayacaksınız. Bu işlem oldukça basittir. Oluşturduğunuz veritabanı ve veritabanı kullanıcısını ilgili bölümlerden seçtikten sonra Ekle butonuna basarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz..
11.Adım
Bu adımda veritabanına tüm ayrıcalıkları tanımladıktan sonra değişiklikleri uygula butonuna basmalısınız. Detaylar için aşağıdaki görseli takip edebilirsiniz.
12.Adım
Bu adımda Phpmyadmin’e girerek dışa aktardığınız sql dosyasını içeri aktarmalısınız. Bunun için tekrardan sunucu kontrol panelinize girerek Phpmyadmin’e giriş yapmalısınız.
13. Adım
Phpmyadmin’e giriş yaptıktan sonra ilgili veritabanını seçtikten sonra içe aktar diyerek .sql dosyasını içeri aktarmalısınız. Bunun için aşağıdaki görseli takip edebilirsiniz.
14. Adım
WordPress’in veritabanı ayarlarını yapmak için tekrardan filezilla ya da winescp kullanarak sunucuya bağlanmalısınız. Public_html içerisindeki wp-config.php dosyasını düzenlemeniz gerekmektedir. Bunun için wp-config dosyasına sağ tıklayarak düzenle butonuna basmanız gerekir.
15. Adım
Genellikle 30.-50. satırlar arasında yer alan veritabanı bilgileri değiştirmemiz gereken yerdir.
/* MySQL settings */
define( 'DB_NAME', 'cenuta_test' );
define( 'DB_USER', 'cenuta_user' );
define( 'DB_PASSWORD', '123456' );
define( 'DB_HOST', 'localhost' );
define( 'DB_CHARSET', 'utf8mb4' );
Yukarıda yer alan yabancı terimlerin türkçeleri aşağıda yer almaktadır. Buna göre önceden not ettiğiniz yeni veritabanı bilgilerini bu alana girerek dosyayı kaydedebilirsiniz.
DB_Name = Veritabanı İsminiz.
DB_USER = Veritabanı Kullanıcı Adınız
DB_Password = Veritabanı Şifreniz
Bu bilgilerin karşısında yer alan alanları daha önce oluşturduğunuz veri tabanı bilgileri ile değiştirmeniz gerekir. Yapmanız gereken herşeyi yaptınız. Artık siteniz yeni hosting üzerinden çalışmaya başlayacaktır.
Bu bölümde 15 Adımda manuel wordpress site taşıma işlemi nasıl yapılır bundan bahsettik. Otomatik olarak nasıl site taşınır makalemizin devamında bundan bahsediyor olacağız.
Eskiden kullandığınız hosting, eğer Cpanel ise basit bir kaç adımda cpanel to cpanel yaparak, hızlı bir taşıma yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.
İlk olarak eski hosting kontrol panelinize giriş yapın. (Eğer DNS güncellemesi yapmışsanız, eski ip adresinizi yazarak sunucu kontrol panelinize giriş yapabilirsiniz.)
2. Adım
Cpanel’e giriş yaptığınızda Dosyalar bölümünde yer alan Yedekleme Sihirbazı bölümüne giriş yapın. Örnek için aşağıdaki görseli takip edebilirsiniz.
3.Adım
Bu adımda Sol tarafta yer alan Backup butonuna basarak devam edin. Örnek için aşağıdaki görseli takip edebilirsiniz.
4. Adım
Tam ya da kısmi yedekleme bölümünde yapmamız gereken şey Tam yedekleme butonuna basmaktır. Aksi taktirde yedeği uzak sunucuya değil bilgisayarınıza indirmiş olacaksınız. Örnek için aşağıdaki görseli takip edebilirsiniz.
5.Adım
Bu bölüm uzak sunucu ayarlarınızı yapacağınız önemli bir bölümdür. Bu nedenle bu işlemi yaparken dikkatli olmanız oldukça önemlidir.
Ardından Yedek Oluştur butonuna basarak yedekleme işlemini başlatın. Bu işlem sunucu yoğunluğu ve sitenizin boyutu ile ilgili olarak 3-20 Dakika arasında sürebilmektedir. Yedeklemenin bittiğini kontrol etmek için sık sık sayfayı yenileyebilirsiniz.
6.Adım
Transfer işlemi bittiğinde yeni hosting panelinize giriş yaparak .tar.gz uzantılı bir dosyanın bulunduğunu görebilirsiniz (Cpanel Dosya Yöneticisi). Dosyaya sağ tıklayarak Çıkar(Excart) butonuna basarak dosyaların çıkarılmasını sağlayın.
7.Adım
Public_html içerisinde yer alan yedek dosyalarınızı çıkarttığınız yedek içerisindeki /homedir/public_html içerisinde bulabilirsiniz. Bu dosyaları transfer etmek için ilk önce gizli dosyalar seçeneğini aktif etmelisiniz. Bunun için aşağıdaki görseli takip edebilirsiniz.
8.Adım
Tüm dosyaları seçtikten sonra Taşı butonuna bastın. Ardından kutucuk içine public_html yazın ve Move Files butonuna basın.
8.Adım
Tüm dosyalarınız taşınacaktır. Bu adımda yapmanız gereken tek şey veritabanı ayarlarını yapmaktır. Veritabanı ayarlarını nasıl yapacağınızı manuel site taşıma bölümünde anlattık.
Cpanel’den Cpanel’e site taşıma işlemi bu şekilde. 8 adımda cpanel to cpanel wordpress site taşıma işlemi nasıl yapılır? Bu bölümde bundan bahsettik.
Bu site, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylı ve tüm koşulları yerine getiren resmî bir yer sağlayıcıdır.
Tüm fiyatlarımıza %20 KDV ödeme sırasında ilave edilmektedir.